”Innovatiivisuus kumpuaa vahvasta osaamisesta”

Joen Loka on vaativa asiakas, joka arvostaa teknistä osaamista ja työn huippulaatua.

Joen Loka on ympäristönhuoltopalvelun alalla jo käsite – persoonallinen brändi, jota on rakennettu ja vaalittu vuodesta 1964 lähtien. Yksityisasiakkaat, kunnat ja teollisuuslaitokset työllistävät yrityksen Itä-Suomessa. Joensuun lisäksi yhtiöllä on toimipisteet myös Kuopiossa, Outokummussa ja Liperissä.

Perheyhtiön toimitusjohtaja Heikki Päivänurmi on syystäkin ylpeä esitellessään yrityksen kalustoa. Yhteensä 49 ajoneuvosta kuorma-autoyksikköjä on 20. Tuorein investointi on suurtehoimuri, hybridi, joka soveltuu sekä märän että kuivan aineksen imurointiin. Samalla hybridillä voidaan tehdä myös korkeapainepesu lämmitetyllä vedellä. Hybridin Joen Lokalle on rakentanut Keox.

Yksikkö rakennettiin vanhan auton alustalle. Tulipalossa kärsinyt auto saneerattiin perusteellisesti. Hybridin rakentamisessa Keoxin ammattilaiset osoittivat jälleen kerran innovatiivisuutensa. Joen Loka on vaativa asiakas, joka arvostaa teknistä osaamista ja työn huippulaatua. Keoxin kanssa yhteistyön kulmakivet ovat kunnossa, Päivänurmi toteaa.

Yhteistyötä Joen Loka ja Keox ovat tehneet vuosien ajan. Päivänurmen mukaan Joen Loka hankkii kalustonsa sillä ajatuksella, että investoinnit ovat mahdollisimman pitkäaikaisia. Kaluston huolloista ja huolehtimisesta ei tingitä. Yksikköjä modernisoidaan tarpeen mukaan. Tuotekehitys ja jatkuvan parantamisen ajatus on mukana arkityössä. Kokonaan uusiakin oivalluksia syntyy.

Keoxin kanssa kehitimme myös yhden vähän erikoisemman työkalun, jonka avulla kaivon imuja voidaan tehdä haasteellisissa maastoissa, joihin autolla ei pääse. Kyseessä on kelan vetovaunu, jota voidaan maastossa kuljettaa moottorikelkalla tai mönkijällä. Kela pystytään vetämään vaikka keskelle metsää aina sadan metrin päähän autosta.

Joen Loka työllistää 20 alan ammattilaista. Yrityksen liikevaihto on noin 4 miljoonaa euroa. Joensuun kaupunki palkitsi yrityksen vuonna 2016 laadusta, rohkeudesta ja ennakkoluulottomasta yrittäjyydestä. Yritys palkittiin samana vuonna myös maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla.